Blog & Laatste nieuws

Bent u graag op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen omtrent hosting?

Lees dan de blogs van VedaWeb! De experts schrijven over actuele onderwerpen die u op elk moment van de dag kunt raadplegen.

FTP (File Transfer Protocol)

FTP FILE TRANSFER PROTOCOL

maart 16 2023

FTP (File Transfer Protocol) is een protocol dat wordt gebruikt om bestanden tussen verschillende computers uit te wisselen. Het is een van de meest populaire manieren om bestanden tussen een lokale computer en een server te uploaden en te downloaden.

E-mail beveiliging

e-mail beveiliging

maart 1 2023

SPF, DKIM en DMARC zijn drie belangrijke technologieën die zijn ontworpen om e-mailfraude en phishing te voorkomen en de integriteit en betrouwbaarheid van e-mails te waarborgen.

dedicated server

Webhosting voor webbouwers, VedaWeb hosting

februari 8 2023

Een dedicated server is bijvoorbeeld geschikt voor bedrijven die veel verkeer op hun website hebben, veel gegevensopslag nodig hebben of specifieke software vereisen die niet op een shared hosting-omgeving beschikbaar is.

CloudLinux besturingssysteem

CloudLinux besturingssysteem

januari 12 2023

CloudLinux is een besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor shared hosting-omgevingen.

Welke voordelen biedt IPv6?

IP6

december 6 2022

Het is al jaren bekend: de laatste blokken met IPv4-adressen zijn op aan het raken. Deze IP-adressen zien eruit als een reeks willekeurige getallen. Een IPv4-adres is het IP-adres dat we allemaal nog steeds gebruiken.

Wat is het verschil tussen een dedicated server en een VPS?

Wat is het verschil tussen een dedicated server en een VPS?

november 9 2022

Als je een server voor je website gaat kiezen, kun je kiezen tussen een dedicated server en een VPS. Het kan daardoor nog best lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom is het belangrijk het verschil te kennen tussen een dedicated server en een VPS. We leggen de verschillen uit, zodat je een goede keuze kunt maken.

Wat is het belang van goede monitoring van een managed VPS?

Wat is het belang van goede monitoring van een managed VPS?

oktober 4 2022

Bij een managed VPS heb je zelf niet de zorgen die horen bij het beheren van een Virtual Private Server (VPS). Als je vragen hebt of last hebt van technische problemen, hoef je deze zelf niet op te lossen. Daar is de technische ondersteuning voor. Dat betekent dat je geen omkijken meer hebt naar het uitvoeren van updates, installeren van nieuwe functies of het buiten de deur houden van hackers.

Waarom een managed VPS huren?

Managed VPS hosting Vedaweb

februari 2 2022

Waarom een managed VPS huren interessanter kan zijn dan shared hosting? Met een managed VPS beschikt u over een eigen server waarover u volledige controle heeft over de configuratie. U profiteert bovendien van maximale snelheid en uptime van 99,9% omdat u de server niet hoeft te delen! 'Managed' betekent 'zorgeloos' omdat onze IT-experts zorgen voor het serverbeheer en een uitmuntende beveiliging!

De VedaWeb website in een vernieuwend jasje

maart 19 2021

De VedaWeb website is in één nieuw design ondergedompeld met een verbluffend eindresultaat! Naast lay-out zijn er diverse extra diensten toegevoegd die voor u als webbouwer, bedrijf of zelfstandige handig kunnen zijn voor het uitbreiden van uw diensten of voor het opstarten van uw eigen website of webshop. Nieuwsgierig wat VedaWeb u zoal kan aanbieden?

De kracht van een (goede) domeinnaam

maart 19 2021

Een eigen website bouwen begint vaak met het afsluiten van een domeinnaam. Wanneer u een domeinnaam heeft gecheckt op beschikbaarheid en uiteindelijk gekoppeld heeft aan uw webhostingpakket, kunt u aan de slag! Maar vaak komen er achteraf twijfels als het gaat om de kracht van de domeinnaam. Heeft u niet te snel gekozen? Waar moet u überhaupt op letten bij het afsluiten van een goede domeinnaam? Dat vertelt VedaWeb u graag!

Shared hosting: een VPS of Dedicated server?

maart 19 2021

Bij VedaWeb kunt u op diverse manieren uw website of webshop hosten. Gaat u voor de eerste keer een webhosting pakket afsluiten en twijfelt u nog welke hosting mogelijkheid het beste bij u past? Wij helpen u graag de juiste keuze te maken tussen een eigen VPS of een dedicated server. Naast de keuzes worden de voor – en nadelen van elke server optie ook besproken.