De kracht van een goede domeinnaam

Een eigen website bouwen begint vaak met het afsluiten van een domeinnaam. Wanneer u een domeinnaam heeft gecheckt op beschikbaarheid en uiteindelijk gekoppeld heeft aan uw webhostingpakket, kunt u aan de slag! Maar vaak komen er achteraf twijfels als het gaat om de kracht van de domeinnaam. Heeft u niet te snel gekozen? Waar moet u überhaupt op letten bij het afsluiten van een goede domeinnaam? Dat vertelt VedaWeb u graag! 

Kort en krachtig 

Door een kort, maar krachtige domeinnaam te kiezen voorkomt u dat directe bezoekers een fout maken bij het overnemen van uw domeinnaam in de URL-balk. Daarnaast onthouden (vaste) bezoekers uw domeinnaam ook beter en kan men deze vaak zelfs klakkeloos invullen zonder te googelen. Bovendien is een korte domeinnaam ook beter vindbaar in de zoekmachines waardoor uw ranking score in Google hoger zal liggen. Win-win dus! 

Om u een goed voorbeeld te geven kunt u bijvoorbeeld kiezen voor uw bedrijfsberoep als domeinnaam. Bent u bijvoorbeeld schilder en heet u “van Buul”, dan is het voor de hand liggend dat u als domeinnaam kiest voor “schilderwerkenvanbuul.nl” of "vakmannenvanbuul.nl". Zo associeert u makkelijk met uw domeinnaam waar u goed in bent en wat u uw bezoekers kunt bieden.  

Weerspiegeling van uw aanbod aan diensten en producten 

Wanneer bezoekers uw website bezoeken, moet voor hen al duidelijk zijn bij het lezen van de URL wat u hen kan bieden. Natuurlijk begrijpen wij dat dit bij beroepen een stuk gemakkelijker is dan wanneer u een algemene webwinkel heeft met diverse producten. Probeer toch zo specifiek mogelijk te zijn zodat er altijd een eerste associatie gemaakt kan worden vooraleer men op uw website klikt.  

Vermijden van speciale tekens 

Als laatste aandachtspunt voor het kiezen van uw domeinnaam is het belangrijk om onnodige, speciale tekens te mijdenU wordt namelijk beter gevonden in Google wanneer de volledige URL aan elkaar geschreven is. Ook onthouden bezoekers vaak zo'n special teken niet, waardoor het kan zijn dat u klanten misloopt. En dat wilt u natuurlijk niet! 

Mocht het toch voorkomen dat u gebruik moet maken van een speciaal teken in uw URL, kies dan enkel een streepje (-) en plaatst deze wijs zodat het alsnog duidelijk is waar uw website of webwinkel voor staat.  Bijvoorbeeld als we kijken naar het vorige voorbeeld inzake het schilderbedrijf van “van Buul, plaatsen we het streepje (-) tussen schilderwerken en vanbuul met als resultaat “schilderwerken-vanbuul.nl”. 

Dus... neem de tips mee in uw achterhoofd bij het kiezen van uw domeinnaam en doe er uw voordeel mee! 

Vergeet niet te klikken op de webpagina domeinen en vindt uw unieke domeinnaam! Wilt u graag een offerte op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag!