E-mail beveiliging

SPF, DKIM en DMARC zijn drie belangrijke technologieën die zijn ontworpen om e-mailfraude en phishing te voorkomen en de integriteit en betrouwbaarheid van e-mails te waarborgen. Elk van deze technologieën biedt specifieke voordelen en samen vormen ze een krachtig verdedigingsmechanisme tegen e-mailbedreigingen.

De e-mailbedreigingen

  1. SPF (Sender Policy Framework): SPF verifieert de echtheid van de afzender van een e-mail door het vergelijken van de IP-adressen van de afzender met een lijst van geautoriseerde IP-adressen die door de domeineigenaar zijn opgegeven. Als een e-mail niet afkomstig is van een geautoriseerde afzender, wordt deze geweigerd of als spam gemarkeerd.
  2. DKIM (DomainKeys Identified Mail): DKIM verifieert de integriteit van een e-mail door een digitale handtekening aan de e-mail toe te voegen. Deze handtekening wordt gebruikt om te bevestigen dat de inhoud van de e-mail niet is veranderd tijdens de verzending en dat de e-mail afkomstig is van een geautoriseerde afzender.
  3. DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance): DMARC gebruikt zowel SPF als DKIM om de echtheid van een e-mail te verifiëren en biedt daarnaast rapportages en beleidsopties om e-mails te beheren die afkomstig zijn van ongeautoriseerde afzenders.

Bij VedaWeb begrijpen we het belang van beveiliging van e-mails en nemen we deze zorg serieus. Daarom gebruiken we deze technieken standaard voor al onze klanten. Door onze ervaring en expertise op dit gebied kunnen we ervoor zorgen dat uw e-mails altijd veilig en betrouwbaar zijn.

Als u serieus bezig bent met de bescherming van uw bedrijf tegen e-mailbedreigingen, overweeg dan VedaWeb als uw betrouwbare partner. Onze technische expertise en onze toewijding aan beveiliging maken ons tot een uitstekende keuze voor uw bedrijf.

Vond u dit een interessant artikel? Deel hem dan met uw netwerk! Dat wordt gewaardeerd.