DNS records? Wat zijn dat?

DNS records, wat zijn dat? DNS staat voor: Domain Name System. Een DNS is een koppeling tussen een webbrowser en een website.

Wat doen DNS records?

Het DNS vertaalt een domeinnaam naar een reeks nummers: het IP-adres of webadres (IP betekent Internet Protocol). Elke website en elke webpagina heeft een uniek IP-adres dat uit cijfers bestaat. DNS maakt internetgebruik veel simpeler. In plaats van dat er cijfers van het webadres in de browser ingetikt moeten worden, wordt er een naam ingetikt: dus een domeinnaam zoals vedaweb.nl. Wilt u de beschikbaarheid van een domeinnaam checken en/of deze direct registeren voordat iemand anders deze claimt? Bekijk dan onze pagina domeinnaam registeren.