Domeinverificatie Google via DNS: hoe doe ik dat?

Domeinverificatie Google via DNS; wanneer u gebruik wilt maken van Google Analytics of van Google Search Console, dient u eerst uw domeinnaam te verifiëren. Domeinverificatie kan op diverse manieren zoals verificatie via de DNS (DNS betekent Domain Name System).

Domeinverificatie: Google verificatiecode toevoegen aan DNS

Er zijn verschillende manieren om de Google Analytics of de Google Search Console verificatiecode in een website te installeren. Om te beginnen moet Google er dus van op de hoogte worden gesteld dat u de rechtmatige eigenaar van het domein bent.

Domeinverificatie Google instellen

• Via ‘DirectAdmin’ kunt u DNS-records aanpassen en de Google Analytics of de Google Search Console verificatiecode installeren.
  • Dit vindt u onder ‘Accountmanager’.
  • Ga dan naar ‘DNS Management’.
  • Voeg vervolgens het TXT-record (het Google DNS Verification Model) toe aan de DNS-configuratie van het domein. Zo vertelt u Google dat u de domeineigenaar bent. Dit TXT-record krijgt u van Google zodra u de website via Google Analytics of Google Search Console aanmeldt.
  • Vervolgens installeert u de verificatiecode óók in uw eigen website, zodat de metingen vanaf dat moment starten.
  • Eén van deze manieren is het gebruiken van Google Tag Manager. Voor WordPress bestaan hier ook plug-ins voor, zoals Yoast SEO. Een andere manier is dat u of uw webbouwer deze codes handmatig op elke pagina, die u wilt meten, in de head section plaatst.

Heeft u hulp nodig bij het toevoegen van het TXT-record aan de DNS? Neem dan contact op met support@vedaweb.nl.