Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Het belang van goede backups met JetBackup

Het belang van goede backups met JetBackup
Het belang van goede backups met JetBackup, VedaWeb webhosting

Hoe werken backups met JetBackup?

U heeft een foutje met uw website gemaakt, waardoor deze nu onherstelbaar offline is. Met een goede backup kunt de website terugzetten naar het moment dat de website het nog wel goed deed. Deze backups kunt u maken met een online programma dat JetBackup heet. Met deze dienst is het mogelijk om zonder technische kennis goede backups van alle bestanden van de website, maar ook van de database te maken. Bij problemen zet u de backup terug en is de website snel weer online. De backups kunt u zo instellen, dat deze op de achtergrond worden maakt. Daardoor hoeft u zelf niet lang te wachten totdat deze klaar zijn.

Hoe werkt JetBackup?

Met JetBackup is het mogelijk om binnen een paar seconden de website terug te zetten naar een moment dat alles nog werkte. Bij JetBackup kunt u handmatig en automatisch backups laten maken. De automatische backups hoeft u niet zelf aan te zetten; die worden dagelijks door het systeem gemaakt. Maar als u voordat u een drastische verandering aan de site gaat doorvoeren nog snel een backup wilt maken, kunt u dit ook handmatig doen. Op die manier weet u zeker dat de website niet lang offline zal zijn, ook niet als u een foutje maakt.

U kunt binnen JetBackup namelijk een snapshot maken. De snapshot zorgt ervoor dat er een momentopname van de website wordt gemaakt. U kunt veiliger werken en loopt minder risico op het verlies van uw website. Deze functie is vooral handig als u nieuwe functies gaat doorvoeren of een verandering aan de broncode doet. Dit kan gemakkelijk door in het beheerpaneel op ‘Snapshots’ te klikken en dan ‘Create new Snapshot’ aan te klikken.

Tevens kunt u backups van alle bestanden van de website maken. Bijvoorbeeld als u een webwinkel gaat updaten. De kans is dan groot dat er iets misgaat en u daardoor potentiële inkomsten misloopt als gevolg van downtime. Met File Backups kunt u alle bestanden van de website in één keer opslaan en eventueel downloaden. Maar dat is niet nodig; ze worden opgeslagen op een andere server. Onder ‘Database Backups’ kunt u ook een backup maken van de database. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Ook hier geldt dat u deze backups met JetBackup ook zelf kan maken.

Wat zijn de voordelen van backups met JetBackup?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van JetBackup. Zo kunt u deze backups maken zonder dat u technische kennis van zaken hoeft te hebben. De handelingen zijn niet tijdrovend en duidelijk. Daardoor zet u eenvoudig backups terug of maakt u deze met één druk op de knop zelf. Wordt uw website gehackt of met malware besmet, dan kunt u gemakkelijk een automatisch herstelpunt terugzetten en daarna maatregelen nemen.

Met een handmatige backup kunt u snel terug naar het moment dat de website werkte. Dat is vooral voordelig op momenten dat er bij het onderhoud aan de website iets mis is gegaan. Daardoor hoeft u de problemen niet zelf meer op te lossen en scheelt dit u veel tijd.

Waarom zijn backups van JetBackup nodig?

Een goede backup is altijd een goed idee. Er kunnen zich allerlei problemen voordoen waardoor de website langere tijd offline gaat. Bijvoorbeeld als u zelf een aanpassing hebt gemaakt aan de broncode, maar het probleem niet meer kunt verhelpen. Er is ook een risico dat wanneer u een CMS zoals WordPress of Joomla gebruikt, deze door een lek in één van de plugins gehackt wordt. Door een backup terug te zetten kunt u de hack ongedaan maken en is de website snel weer online. Dat scheelt een hoop verlies van tijd en geld.

Misschien interesseert u dit ook: “Wat is het voordeel van een datacenter in Nederland?” 

In dit artikel leggen wij de het begrip datacenter uit, de meerwaarde van een Nederlands datacenter en waarom VedaWeb hiervoor gekozen heeft.

 

 

Inhoudsopgave