Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Hoe kan ik mijn SSL-certificaat instellen?

Hoe kan ik een SSL-certificaat instellen?

Als je een SSL-certificaat wilt installeren op een website, dan biedt VedaWeb meerdere mogelijkheden. Je kunt het installeren door VedaWeb laten doen of (als je al klant bent) je doet het zelf via het klantenportaal.

SSL-certificaat instellen door VedaWeb

Via onze website kun je een SSL-certificaat bestellen. Wanneer je dit doet, wordt het SSL-certificaat door VedaWeb geïnstalleerd. Wil je direct een certificaat bestellen, ga dan naar SSL-certificaten bestellen.

Je kunt gebruikmaken van het Let’s Encrypt certificaat; dit certificaat is voor eenvoudige, persoonlijke websites voldoende. Let’s Encrypt is een gratis dienst en zit standaard in elk hostingpakket inbegrepen. VedaWeb biedt dit gratis aan, echter bieden wij – buiten onderstaande instructie – geen inhoudelijke ondersteuning. Dit doen wij wel bij de daarop volgende, betaalde SSL-certificaten. Het Let’s Encrypt SSL-certificaat wordt elke 3 maanden automatisch vernieuwd. Een enkele keer gaat dit fout omdat er bijvoorbeeld een server van Let’s Encrypt niet bereikt kan worden.

Over het algemeen wordt de verlenging nog tien maal geprobeerd en gaat het uiteindelijk goed. Het kan ook zo zijn dat dit proces ergens spaak loopt en het certificaat verloopt. In dat geval krijgen bezoekers van de website een veiligheidswaarschuwing en is de site mogelijk tijdelijk niet bereikbaar. Ons advies is daarom om bij een belangrijke website (en zeker bij een webshop) voor een betaald SSL-certificaat te gaan, zodat je zeker weet dat de website altijd bereikbaar is. Betaalde certificaten worden jaarlijks verlengd. Lees ook: Hoe worden SSL-certificaten verlengd? 

Let’s Encrypt SSL-certificaat zelf instellen

Als je een webhostingpakket hebt via VedaWeb, dan wordt het Let’s Encrypt SSL-certificaat niet automatisch geïnstalleerd. De Let’s Encrypt moet eenmalig handmatig worden ingesteld.

De aan- of afwezigheid van het certificaat kan via het dashboard gecontroleerd worden:

  • Log in op het ‘DirectAdmin’ controlepaneel.
  • Scrol naar ‘SSL-certificates’.
  • Kies voor ‘Get automatic certificate from ACME Provider’
  • Klik op save.
  • Het certificaat wordt automatisch op de website geïnstalleerd. Na enkele minuten is de website versleuteld bereikbaar.

Let op: het Let’s Encrypt SSL-certificaat wordt niet vanzelf actief als de domeinnaam (nog) niet de juiste DNS-instellingen van het webhostingpakket gebruikt. Zorg er dus voor dat de domeinnaam de DNS-instellingen van het webhostingpakket gebruikt! Lees ook: DNS-record aanpassen.

Ziet je jouw certificaat niet staan? Neem dan contact op met support@vedaweb.nl.

 

Inhoudsopgave