Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat zijn de voordelen van een datacenter in Nederland?

Wat zijn de voordelen van een datacenter in Nederland, VedaWeb
Wat zijn de voordelen van een datacenter in Nederland, VedaWeb

De servers van VedaWeb staan in een Nederlands datacenter. Met een datacenter wordt een groot gebouw bedoeld waar duizenden servers tegelijkertijd zijn ondergebracht. Op die manier maak je als gebruiker verbinding met centrale punten in Nederland; de datacenters. Eén op de drie datacenters in Europa is te vinden in de regio van Amsterdam. Zelf maken we gebruik van het datacenter in Steenbergen, dat NedZone heet. Er zijn verschillende voordelen aan een datacenter in Nederland.

De voordelen van een datacenter in Nederland

Om de betrouwbaarheid van onze servers te kunnen garanderen, hebben we deze ondergebracht in het datacenter in Steenbergen. Deze locatie is redelijk centraal en zorgt ervoor dat onze techneuten gemakkelijk fysiek bij de server kunnen komen. Toch is dit niet de enige reden waarom een datacenter in Nederland kiezen aantrekkelijk is. Er zijn immers genoeg Amerikaanse bedrijven die voor hun Europese datacenters Nederland kiezen. Dat is ook terug te zien in de hoeveelheid dataverkeer die gebruikt worden. Ons internetknooppunt in Amsterdam is één van de drukste knooppunten ter wereld.

Het Nederlandse netwerk is uitstekend

Een reden om als hostingpartij voor een Nederlands datacenter te kiezen, is niet alleen het gemak waarbij we snel fysiek bij onze servers kunnen. De infrastructuur van ons internet is namelijk één van de beste in de wereld. Om verbinding te kunnen maken met allerlei locaties in de wereld, wordt er gebruikgemaakt van zogenaamde peers. Dat betekent dat de pakketten op het internet verzonden worden naar andere locaties in de wereld. Deze locaties noemen we PoP’s (Point of Presence). Door de pakketten heen en weer te sturen, kunnen we bijvoorbeeld ook verbinding maken met een website in Australië.

Juist de aanwezigheid van de vele peers in Nederland en de goede infrastructuur zorgt ervoor dat ons internet relatief betrouwbaar is. Kijk maar eens in het buitenland: in Nederland graven we de kabels in, terwijl die in het buitenland vaak op palen boven de grond te vinden zijn.

Minder storing door een sterk energienetwerk

Er is ook nog een andere reden om te kiezen voor een Nederlands datacenter. Deze datacenters zijn aangesloten op het Nederlandse stroomnetwerk. Als hostingpartij willen we storingen zoveel mogelijk voorkomen. Het aantal storingen aan het energienetwerk in Nederland is één van de laagste in heel Europa. Daarom heeft Nederland een zeer betrouwbaar energienetwerk. Ook de elektriciteit die de datacenters verbruiken wordt relatief goedkoop geleverd. Alleen in een aantal Oost-Europese landen, Frankrijk en Finland is de inkoopprijs van 100 kilowattuur goedkoper.

Andere regio’s zijn vol

Langere tijd was Nederland niet één van de grootse landen als het aankomt op datacenters. Veel servers stonden vroeger in Londen. Maar het was niet meer mogelijk om nog meer datacenters in de Engelse hoofdstad te bouwen. En bleef namelijk onvoldoende elektriciteit op het energienetwerk over om alle datacenters te kunnen voeden. Daarom werd Londen steeds onaantrekkelijker als locatie. In Nederland is het nog wel mogelijk om veel energie te leveren. Er is een reden waarom de datacenters vaak rondom Schiphol en Amsterdam staan. Dat komt doordat er veel zogenaamde peers al in Amsterdam aanwezig zijn in de verschillende datacenters.

Waarom VedaWeb kiest voor een datacenter in Steenbergen

De vraag is al snel waarom wij kiezen voor een datacenter in Steenbergen en niet in Amsterdam. Dat heeft ten eerste te maken met de geografische ligging. Op die manier kunnen we eenvoudig bij onze servers komen. Als er storing optreedt, kan deze door de kortere reistijd sneller verholpen worden.

Maar ook de beveiliging van NedZone was voor ons een reden om voor dit datacenter te kiezen. Het is namelijk een streng beveiligd datacenter met hoge beveiligingscertificeringen. Op die manier is uw data altijd goed beveiligd. Bovendien zijn er verschillende netwerkaanbieders verbonden met het datacenter in Steenbergen, zodat de internetverbinding van uw server altijd optimaal is.

Misschien bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in onze webhosting? Met onze persoonlijke hosting verhuisservice verhuizen wij uw website snel, professioneel en vooral zorgeloos!

 

Inhoudsopgave