Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Welk SSL-certificaat moet ik kopen?

Welk SSL certificaat moet ik kopen, VedaWeb webhosting
Welk SSL certificaat moet ik kopen? VedaWeb webhosting

Welk SSL-certificaat kopen?

Er zijn verschillende soorten SSL-certificaten. Een SSL-certificaat is volgens de wet AVG voor elke website verplicht, zodra er gebruik wordt gemaakt van formulieren op de website en van cookies. Waarom zou u een betaalde versie van dit certificaat kopen in plaats van de gratis Let’s Encrypt? En welke versie heeft u dan nodig?

In het artikel ‘Wat is een SSL certificaat‘ leest u wat dit certificaat inhoudt en waarom het hebben ervan belangrijk is voor uw website en wat het toevoegt in termen van klantvertrouwen.

Een SSL-certificaat (SSL betekent ‘Secure Sockets Layer’) zorgt ervoor dat persoonlijke gegevens versleuteld worden verzonden via een https://-verbinding. Het certificaat is verplicht op het moment dat gebruikers persoonsgegevens -zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres- op uw website kunnen invullen op een eenvoudig contactformulier. Een gratis Let’s Encrypt certificaat is in zo’n geval voldoende.

U heeft een (betaald) SSL-certificaat nodig als u een webshop heeft omdat er dan ook vertrouwelijke betalingsgegevens worden gedeeld. De SSL-verbinding voorkomt dat betalingsverkeer over een onbeveiligde verbinding loopt, zodat hackers geen data kunnen stelen. Voor zoekmachineoptimalisatie is het hebben van een certificaat onmisbaar: het is een zeer belangrijke factor om goed te kunnen ranken in zoekmachines.

Welk SSL-certificaat u moet kopen hangt af van:

1. Het validatieniveau dat uw website nodig heeft.
2. Of u één of meer hoofddomeinen wilt beveiligen.
3. En of u één of meer subdomeinen wilt beveiligen.

Welk SSL-certificaat kopen? Dat hangt af van het gewenste validatieniveau…

Het soort SSL-certificaat dat u aanschaft, is bepalend voor de validatievereisten waaraan moet worden voldaan. Partijen dienen zich strikt te houden aan het beschreven SSL Certification Practices Statement van dat betreffende certificaat. Bij Domeinvalidatie wordt het domein gecontroleerd en vervolgens gevalideerd door de certificatieautoriteit. Dit gebeurt door op een e-mail te reageren, die naar een vooraf bepaald e-mailadres is verzonden. Bij een Uitgebreide Validatie moet de klant die het SSL-certificaat koopt, bepaalde validatiedocumenten verplicht aanleveren. Hierdoor wordt bevestigd dat de website inderdaad het eigendom van dat bedrijf is en dat diegene die op het certifcaat wordt vermeld de oorspronkelijke entiteit vertegenwoordigt.

Toelichting op de soorten SSL-certificaten:

Let’s Encrypt SSL-certificaat

Dit gratis certificaat is voldoende als u een eenvoudige (persoonlijke) website met een contactformulier heeft. Het Let’s Encrypt-certificaat zit standaard gratis in al onze hostingpakketten.

Domeinvalidatie-certificaat

Een Domeinvalidatie-certificaat biedt validatie voor één hoofddomein plus één subdomein. Dit certificaat wordt vaak gebruikt door kleine bedrijven en start-ups. Bekijk de prijs van het certificaat Domeinvalidatie.

Wildcard-certificaat

Een Wildcard-certificaat beveiligt één hoofddomein plus álle subdomeinen. Bekijk de prijs van een Wildcard-certificaat.

Multidomein-certificaat

Heeft u meerdere hoofddomeinen? Dan kunt u een Multidomein-certificaat afsluiten. U betaalt dan per jaar per hoofddomein. Bekijk de prijs Multidomein-certificaat.

Uitgebreide validatie

Een uitgebreide validatie is het allerhoogste niveau. De certificatieautoriteit verstrekt het certificaat pas na een grondig onderzoek dat volgens strikte richtlijnen is uitgevoerd volgens het CA/B Forum (Certificate Authority/Browser). Dit is de meest uitgebreide vorm van validatie en wordt voornamelijk gebruikt door webshops. Bekijk de prijs van de Uitgebreide validatie.

Welk SSL-certificaat kopen? Vraag advies!

Twijfelt u over welk certificaat uw website of webshop nodig heeft? Stuur dan een mail naar sales@vedaweb.nl en een van onze professionals helpt u verder.

Bij een hostingpakket van VedaWeb is een Let’s Encrypt SSL-certificaat gratis en standaard inbegrepen. Vanaf elk volgend validatieniveau installeert VedaWeb het certificaat kosteloos.

 

Inhoudsopgave