Waarom een managed VPS huren?

Wat zijn de voordelen van een managed VPS huren ten opzichte van shared hosting? Daar gaan wij in dit blogartikel dieper op in. Managed VPS betekent: een door VedaWeb beheerde Virtuele Privé Server (Virtual Private Server). Bij het bestellen van webhosting komen er verschillende mogelijkheden aan bod. We noemden hierboven al het shared hosting. Een andere mogelijkheid is een managed VPS huren. Een managed VPS is een eigen virtuele server, die volledig voor u wordt beheerd door IT-experts.

Het voordeel van een managed VPS, ten opzicht van een unmanaged VPS, is dat de klant zelf géén kennis van serverbeheer nodig heeft en zich dus kan richten op wat hij/zij het beste doet. De experts van VedaWeb hebben deze technische kennis van het beheren van een server wel in huis, zodat uw VPS altijd perfect draait en goed onderhouden wordt. Op die manier kan bijvoorbeeld een website, webshop of applicatie altijd weer heel snel online zijn als er sprake is van calamiteiten.

Waarom een managed VPS huren?

Wie uit het jasje van de shared webhosting gegroeid is, kan kiezen voor een eigen server. Dat is bijvoorbeeld een uitkomst voor drukke websites, bedrijven die websites bouwen voor klanten of bedrijven met speciale applicaties. Veel ondernemers kiezen dan voor een managed Virtual Private Server. Hiermee wordt een afgeschermde omgeving op een gedeelde server bedoeld. Dat betekent dat u de beschikking heeft over een bepaald deel van een server.

Managed versus unmanaged VPS

Er kan gekozen worden tussen managed en unmanaged. Een unmanaged VPS is in de regel vaak goedkoper, maar het nadeel is dat de gebruiker zelf technische kennis van zaken moet hebben. Wij bieden alleen managed cloud VPS aan; dus géén unmanaged VPS. Bij VedaWeb huurt u een managed VPS server al vanaf € 49,99 per maand. Bekijk onze aantrekkelijk geprijsde managed VPS-pakketten maar eens!

Geen eigen kennis nodig bij managed VPS

Wie daar geen tijd voor heeft of de kennis niet in huis heeft om zelf een server te beheren, kan er daarom beter voor kiezen om dit te laten doen middels managed VPS. Onze IT-experts beheren dan uw server. Zij zorgen ervoor dat de websites online blijven, dat applicaties stabiel zijn en dat de e-mail altijd werkt. Zij zijn vaak ook verantwoordelijk voor het maken van back-ups en het op orde stellen van de beveiliging. Op die manier is de kans op hacking minder groot en worden problemen sneller opgelost.

Een eigen server

Bij een managed VPS blijft de virtuele server uiteraard wel eigendom van de gebruiker. Het is dus een eigen server die door onze experts beheerd wordt. Op die manier is er geen overlast van andere gebruikers en worden snelheid en de tijd dat de server online is (uptime) verhoogd. Zo blijven websites en applicaties altijd goed beveiligd en in topvorm werken.

Advies over managed VPS nodig?

Wij kunnen ons voorstellen dat u wellicht graag advies op maat van ons wilt ontvangen, voordat u overgaat tot de aanschaf van zo'n virtuele privé server. Aarzel daarom vooral niet om contact met ons op te nemen! Wij kunnen dan uw business-overwegingen om over te stappen meenemen in een advies dat volledig aansluit bij uw ondernemersdoelen.

Conclusie: waarom een managed VPS huren?

  • U beschikt over een eigen server waarbij u de controle heeft over de configuratie
  • U profiteert van maximale snelheid en uptime van 99,9%
  • Onze IT-experts zorgen voor back-upsonderhoud, monitoring en updates 
  • Uitmuntende beveiliging!
  • Huurt u bij VedaWeb dan heeft u altijd persoonlijk contact!

Lees ook: welk SLA (Service Level Agreement) heb ik nodig bij een managed VPS? 

Vond u dit een interessant artikel? Deel hem dan met uw netwerk! Dat wordt gewaardeerd.

Waarom een managed VPS huren, VedaWeb webhosting