Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Is een SSL-certificaat ranking factor?

Is een SSL-certificaat (SSL = ‘Secure Sockets Layer’) een ranking factor voor Google? Ja, dat is het zeker! Veiligheid is topprioriteit voor Google. Een webshop is beter vindbaar en scoort hogere posities op de zoekresultatenpagina als het een SSL-certificaat heeft. Of een website deze heeft is zichtbaar aan de https-verbinding. Het hebben van een https-verbinding heeft dus een positief resultaat op de rankings.

Waarom is het SSL-certificaat ranking factor voor Google

Een SSL-certificaat heeft te maken met de bescherming van de gegevens van uw websitebezoekers. Via een https-verbinding worden gegevens versleuteld verstuurd. Daardoor is het moeilijker om te achterhalen welke gegevens er worden gedeeld. In het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (wet AVG of in het Engels: GDPR) is de bescherming van privacygevoelige data verplicht. Zoekmachines zoals Google geven websites die beveiligd zijn met SSL, daarom een hogere positie in de zoekresultaten! Bijkomend voordeel is dat de click-through rate (CTR = het % van de mensen dat doorklikt ofwel de doorklikratio) bij https ook hoger ligt.

Heeft uw website nog geen SSL-certificaat? U kunt deze bij VedaWeb aanschaffen. Bekijk: SSL-certificaat kopen voor meer informatie.

Is SSL-certificaat ranking factor voor Google?

Voor SEO (Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie) is het hebben van een SSL-certificaat een belangrijke factor. Zeker voor webshops die persoons-, betalings- en aflevergegevens verwerken. Zelfs op informatieve websites worden er vaak contactformulieren gebruikt en in het kader van de AVG dienen deze gegevens beschermd te worden tegen misbruik door derden. Daarvoor dient een SSL-certificaat: deze versleutelt de gegevensuitwisseling tussen webbrowser en de internetverbinding van de gebruiker. Google hecht veel waarde aan veiligheid en plaatst daarom websites zonder SSL-certificaat lager in de zoekresultaten. Vanaf 2018 worden websites die geen SSL-certificaat hebben zelfs door Google gemarkeerd als ‘niet veilig’ en verschijnt er een waarschuwingsdriehoek vóór de url in de webbrowser. Bezoekers zullen dan in de meeste gevallen niet doorklikken naar uw website.

Heeft uw website nog geen SSL-certificaat? U kunt deze bij VedaWeb aanschaffen. Bekijk: SSL-certificaat kopen voor meer informatie.

Het SSL-certificaat is een ranking factor voor webshops

Voor een succesvolle webshop is het belangrijk dat bezoekers veilig gegevens kunnen achterlaten op de website. Daarbij gaat het om het beveiligen van betaalverkeer maar ook om andere privacygevoelige zaken. Hoe uitgebreider de beveiliging is, des te beter dat is voor de ranking van een webshop. Wij raden iedere webshop aan om een betaalde versie van het SSL-certificaat aan te schaffen. Zo’n certificaat kan al voor een paar tientjes worden gekocht. Op de pagina welke soorten SSL-certificaten zijn er leest u wat het verschillen zijn.

Zorg ervoor dat elke pagina beveiligd is om te kunnen ranken

Zorg ervoor dat de SSL op elke pagina van de website geplaatst is. Dit om te voorkomen dat bezoekers via onbeveiligde pagina’s, ongemerkt worden omgeleid naar een malafide pagina’s, om op deze manier vertrouwelijke gegevens te onderscheppen.

Zodra de hele website met SSL beveiligd is, kan er niet geschakeld worden van beveiligde naar onbeveiligde pagina’s met duistere bedoelingen. Als bezoekers op dezelfde website waarschuwingen ontvangen over gemengde inhoud, dan komt dat niet professioneel en onbetrouwbaar over, waardoor de bezoeker er in de meeste gevallen ervoor kiest om niet verder te klikken.

Welke pluspunten biedt een SSL-certificaat nog meer?

  1. Een SSL/https-verbinding straalt veiligheid en vertrouwen uit naar bezoekers.
  2. Een SSL/https-verbinding is een belangrijke SEO-factor om goed te kunnen ranken in Google.
  3. Google Analytics geeft meer inzicht in het inkomende verkeer met https.
  4. Een SSL/https-verbinding is gunstig voor de Google-Ads kwaliteitsscore.
  5. SSL is een passende maatregel in lijn met de wet AVG.

Meer lezen over de soorten SSL-certificaten; wat is het verschil tussen betaalde en gratis certificaten?

 

Inhoudsopgave